środa, 22 lipca 2015

Sałatka z arbuza


 Sezon na arbuzy w pełni, truskawki ostatnie dni więc jest jeszcze szansa na połączenie ich w jednej sałatce. Jeśli nie dostaniecie już truskawek możecie zastąpić je jeżynami, malinami albo jagodami. Spróbujcie też porzeczek. Zamiast arbuza świetnie sprawdzi się melon lub dojrzałe mango. Możecie też połączyć owoce będzie bardziej kolorowo. Dodatek miętowego cukru jest kapitalny i bardzo fajnie podbija smak sałatki. Pamiętajcie o schłodzeniu jej w lodówce przez jakąś godzinę przed podaniem. Mnie zazwyczaj się to nie udaje i cała miska zostaje opróżniona zaraz po zrobieniu. Jeśli macie łyżeczkę do robienia kulek z arbuza, która leży w szufladzie i nie wiecie co z nią zrobić, to teraz będzie czas aby jej użyć. Małe kuleczki są urocze i świetnie wyglądają w sałatce. Natomiast wydrążoną skorupę można użyć jako miski i w ten sposób nikt nie będzie musiał myć naczyń:-) Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz