czwartek, 21 stycznia 2016

Sconsy z tymiankiem i cytryną





Proste i bardzo smaczne bułeczki z aromatem tymianku i cytryny. Ja bardzo je lubię bo są uniwersalne i można zmieniać dodatki. Mąka może być pszenna a zamiast tymianku i cytryny można dodać np. garść żurawiny lub startą skórkę z pomarańczy i kardamon. Składniki powinny być zimne a ciasto należy zagniatać dosyć szybko. Te bułeczki doskonale nadają się na śniadanie bo ciasto można zrobić wieczorem i wstawić na noc do lodówki a rano zająć się pieczeniem. Najlepsze są ciepłe z masłem i swojskim powidłem albo kawałkiem dobrego sera. Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Czytając Twój opis można wyobrazić sobie jak pysznie smakują :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :-) sa naprawdę smaczne ale najlepsze prosto z piekarnika:-) udanej niedzieli!

      Usuń