środa, 26 marca 2014

Banalnie prosta surówka z selera

Tą surówkę robię od wielu lat. Czasem zamieniam rodzynki na suszone morele lub figi, orzechy włoskie na laskowe. Niejednokrotnie robiłam ją z prażonymi pestkami słonecznika. Każde z tych połączeń było udane. Do surówki najlepiej użyć gęstego jogurtu a do podkręcenia smaku podprażyć orzechy. Można też dodać odrobinę miodu i kilka kropel cytryny. Próbujcie różnych połączeń a na pewno znajdziecie swoją ulubioną kombinację smakową :-) Smacznego!

4 komentarze:

  1. Ale jak nie banalnie pokazana :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może nie banalnie ale mam nadzieję, że prosto i czytelnie;-) Miłego dnia!

      Usuń
  2. Idealna na pożegnanie zimy :))) Pięknie wygląda ten przepis ;-)
    Uściski :-*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak. Teraz trzeba będzie się zabrać za wiosenne przepisy:-) Pozdrawiam ciepło*

      Usuń