Banalnie prosta surówka z selera
Tą surówkę robię od wielu lat. Czasem zamieniam rodzynki na suszone morele lub figi, orzechy włoskie na laskowe. Niejednokrotnie robiłam ją z prażonymi pestkami słonecznika. Każde z tych połączeń było udane. Do surówki najlepiej użyć gęstego jogurtu a do podkręcenia smaku podprażyć orzechy. Można też dodać odrobinę miodu i kilka kropel cytryny. Próbujcie różnych połączeń a na pewno znajdziecie swoją ulubioną kombinację smakową :-) Smacznego!
Ale jak nie banalnie pokazana :D
OdpowiedzUsuńMoże nie banalnie ale mam nadzieję, że prosto i czytelnie;-) Miłego dnia!
UsuńIdealna na pożegnanie zimy :))) Pięknie wygląda ten przepis ;-)
OdpowiedzUsuńUściski :-*
Tak. Teraz trzeba będzie się zabrać za wiosenne przepisy:-) Pozdrawiam ciepło*
Usuń