piątek, 18 kwietnia 2014

Domowy majonez

Kupujecie majonez czy robicie sami? A może w ogóle go nie używacie? Ja polecam zrobić domowy majonez. Do zrobienia na ostatnią chwilę:-) Zajmuje naprawdę niewiele czasu a smak ma o niebo lepszy od kupnego a przede wszystkim jest bez chemicznych dodatków. Jeśli chcecie zrobić majonez w jeszcze krótszym czasie to użyjcie do tego malaksera. Pamiętajcie tylko o początkowym bardzo powolnym dodawaniu oleju bo inaczej zostaniemy z rozwarstwioną mazią a nie idealnym majonezem. Majonez możecie przechowywać ok 2-3 dni w lodówce. A jeśli lubicie nieco inne smaki to zróbcie majonez ziołowy. Drobno posiekane zioła dodajcie na samym końcu. Smacznego! 



2 komentarze:

  1. Ja sobie za cel postawiłam w tym roku zrobić po raz pierwszy domowy majonez :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetnie, na pewno będzie pyszny:-) miłego wieczoru!

      Usuń