piątek, 18 kwietnia 2014
Domowy majonez
Kupujecie majonez czy robicie sami? A może w ogóle go nie używacie? Ja polecam zrobić domowy majonez. Do zrobienia na ostatnią chwilę:-) Zajmuje naprawdę niewiele czasu a smak ma o niebo lepszy od kupnego a przede wszystkim jest bez chemicznych dodatków. Jeśli chcecie zrobić majonez w jeszcze krótszym czasie to użyjcie do tego malaksera. Pamiętajcie tylko o początkowym bardzo powolnym dodawaniu oleju bo inaczej zostaniemy z rozwarstwioną mazią a nie idealnym majonezem. Majonez możecie przechowywać ok 2-3 dni w lodówce. A jeśli lubicie nieco inne smaki to zróbcie majonez ziołowy. Drobno posiekane zioła dodajcie na samym końcu. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ja sobie za cel postawiłam w tym roku zrobić po raz pierwszy domowy majonez :D
OdpowiedzUsuńŚwietnie, na pewno będzie pyszny:-) miłego wieczoru!
Usuń