poniedziałek, 23 lutego 2015

Potrawka z cieciorki

Dzisiaj zimowy ocieplacz. Wprawdzie wiosna już tuż, tuż;-) ale to danie sprawdzi się świetnie zarówno w dżdżysty wieczór jak i pod namiotem w letni dzień (użyjcie wtedy tych cudownie słodkich, letnich pomidorów). Potrawę robi się błyskawicznie i skorzystają zarówno mięsożercy jak i wegetarianie, którym zamiast kiełbasy proponuję dodatek bakłażana pokrojonego w drobną kostkę. Jeśli ktoś lubi można dorzucić garść oliwek albo zrobić gulasz warzywny, dodając cukinię i paprykę. Jak z każdym prawie przepisem możliwości jest bardzo wiele. Potrawkę możecie dowolnie przyprawić. Ja dodaję tymianek czasem oregano a jak mam to i świeżą bazylię. Najlepiej smakuje ze świeżym, dobrym chlebem lub bagietką/ciabattą z masełkiem. Smacznego!

5 komentarzy:

  1. świetny rysunek!
    uwielbiam takie szybkie potrawy; z wege zestawień mogę jeszcze podpowiedzieć cieciorka + pomidory + rodzynki, też dobre!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki za podpowiedź:-) Tylko dla mnie niekoniecznie bo rodzynki to lubię tylko w ciastkach albo prosto z torebki:-) Uściski!

      Usuń
  2. Świetny przepis i na pewno z niego skorzystam :)) A jak fajnie by było mieć taką ściągawkę na papierze ;-))) od razu by się raźniej gotowało! :))))
    Uściski :-*

    OdpowiedzUsuń