sobota, 17 października 2015

Jesienna zupa z dyni i jabłka


Zupy uwielbiam. Szczególnie o tej porze roku smakują wyśmienicie gdy na dworze chłodno a szarość zalewa krajobraz. Ta smaczna, pomarańczowa zupa, którą mogliście już widzieć w nowym Pure Passion, ożywi obiad czy kolację i przyjemnie rozgrzeje od środka:-) Jest smaczna sama ale również z dodatkiem dobrego pieczywa albo kaszy jaglanej. Posypcie ją pestkami dyni i serwujcie z kleksem śmietany, jogurtu i oleju z pestek dyni. Smacznego!

4 komentarze:

  1. Uwielbiam dyniowe zupy.Taką z jabłkiem robię od paru sezonów:-)ale najbardziej lubię dyniowo-soczewicowo pomidorową:-)
    Rysuneczki jak zwykle cudne!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też je lubię. A moja ulubiona to ta z dodatkiem cukinii o ta tutaj http://smakujeirysuje.blogspot.com/2015/01/zupa-z-dyni-pumpkin-soup.html :-) Uściski!

      Usuń